UVJETI PRUŽANJA USLUGE ONE

Zadnja izmjena: Prosinac, 2019.

Hvala što upotrebljavate One. One je usluga koju pruža Nino Škuflić („mi", "nas"). Ti Uvjeti pružanja usluge za One (koje nazivamo "Uslugama") pokrivaju vašu upotrebu i pristup One usluzi i vaš sadržaj na usluzi One. U našim Pravilima o privatnosti objašnjeno je kako prikupljamo i koristimo informacije o vama, a u Ugovoru o uslugama, softveru, aplikacijama i/ili drugim proizvodima navedene su vaše odgovornosti tijekom korištenja našom uslugom.

Da biste koristili uslugu One, trebate pristati na Uvjete. Pažljivo ih pročitajte. Ako ne razumijete Uvjete ili ne prihvaćate neki njihov dio, tada ne biste trebali koristiti uslugu One.

PRISTUPOM ILI KORIŠTENJEM USLUGE ONE SLAŽETE SE S OVIM UVJETIMA I ULAZITE U PRAVNO OBVEZUJUĆI UGOVOR S NAMA. AKO PRISTUPATE ILI USLUGU KAO ZAPOSLENIK ILI ZASTUPNIK U IME DRUGE OSOBE ILI ORGANIZACIJE, TAKOĐER SE SLAŽETE S OVIM UVJETIMA U IME TE OSOBE ILI ORGANIZACIJE I IZJAVLJUJETE I JAMČITE DA IMATE OVLAŠTENJE ZAKONSKI OBVEZATI TU OSOBU ILI ORGANIZACIJU PREMA OVIM UVJETIMA.

Ako smo Vam osigurali prijevod hrvatskog teksta Uvjeta, suglasni ste da Vam je prijevod dan samo radi Vaše orijentacije, te da će Vaš odnos s nama biti uređen hrvatskim tekstom Uvjeta.
Ako postoji bilo kakvo neslaganje između odredbi drugih inačica Uvjeta i njihova prijevoda, odredbe hrvatske inačice imaju prednost.
Ako postoje neslaganja između odredbi ovih uvjeta i odredbi dodatnih uvjeta, primjenjivat će se odredbe dodatnih uvjeta. Ovi uvjeti uređuju odnos između vas i nas. Temeljem ovih uvjeta ne nastaju nikakva prava u korist trećih strana.

Vaše korištenje Onea
Dobna ograničenja
Da biste koristili One, morate imati najmanje 18 godina. 

Osobna upotreba
Prihvaćanjem ovih uvjeta slažete se da One nećete koristiti u poslovne svrhe; uslugu One morate koristiti samo za osobnu upotrebu u nekomercijalne svrhe. Tvrtkama preporučujemo korištenje One for Enterprise. Da bi koristili One for Enterprise, obratite nam se te ćemo vam objasniti kako možete nabaviti licencu One for Enterprise.

Vaš One račun
Da biste mogli koristiti One, potreban vam je One račun. Radi zaštite svojeg One računa zaporku čuvajte u tajnosti. Odgovorni ste za aktivnosti koje se događaju na vašem One računu ili putem njega. Pokušajte ne upotrebljavati zaporku svojeg One računa za aplikacije trećih strana. Ako saznate za bilo kakvo neovlašteno korištenje vaše zaporke ili One računa, odmah nas kontaktirajte.

Vaše ponašanje
Ne zloupotrebljavajte One. One smijete koristiti samo kako je zakonski dopušteno, uključujući primjenjive zakone i propise o kontroli izvoza i ponovnog izvoza. Odgovorni ste za svoje ponašanje i svoj sadržaj pohranjen na Oneu i morate postupati u skladu s našim Ugovorom o uslugama, softveru, aplikacijama i/ili drugim proizvodima. Možda ćemo pregledati vaše ponašanje i sadržaj na Oneu da provjerimo jesu li u skladu s Uvjetima i našim Ugovorom o uslugama, softveru, aplikacijama i/ili drugim proizvodima. One dostupan je na mobilnim uređajima. Ne upotrebljavajte One na način koji vam odvlači pozornost i sprječava vas u poštivanju prometnih ili sigurnosnih propisa.

Vaš sadržaj
One omogućuje prijenos, predaju, pohranu, slanje i primanje sadržaja. Zadržavate sva prava intelektualnog vlasništva koja imate nad tim sadržajem. Ukratko, ono što je vaše i ostaje vaše.

Kada prenesete, predate, pohranite, pošaljete sadržaj na One ili putem njega, odnosno primite sadržaj na Oneu ili putem njega, Oneu dajete licencu za cijeli svijet koja omogućuje upotrebu, hosting, pohranjivanje, umnožavanje, izmjenu, stvaranje izvedenih radova (primjerice sadržaj nastao prevođenjem, adaptacijama ili drugim promjenama koje provodimo kako bi vaš sadržaj bio bolje prilagođen našim uslugama), komunikaciju, objavljivanje, javno izvođenje i distribuciju tog sadržaja. Prava koja dajete u ovoj licenci namijenjena su za ograničene svrhe rada, promocije i poboljšanja naših usluga i za razvoj novih usluga. Licenca je važeća čak i kada prestanete koristiti naše usluge, osim ako izbrišete svoj sadržaj. Provjerite imate li potrebna prava da nam date tu licencu za sav sadržaj koji pošaljete na One.

Postavke dijeljenja na Oneu omogućuju vam da kontrolirate što druge osobe mogu učiniti s vašim sadržajem na Oneu. Po zadanim ste postavkama upravitelj cjelokupnog sadržaja koji izradite na Oneu ili prenesete na njega. Svoj sadržaj možete dijeliti i kontrolu nad njim prenijeti na druge korisnike.

Naši automatizirani sustavi analiziraju vaš sadržaj kako bi vam pružili značajke proizvoda relevantne za vas, primjerice prilagođene rezultate pretraživanja, otkrivanje neželjene pošte i zlonamjernog softvera. Ta se analiza provodi prilikom primanja, dijeljenja, prijenosa i pohrane sadržaja. Više informacija o načinu na koji One koristi i pohranjuje sadržaj možete pronaći u našim Pravilima o privatnosti. Ako pošaljete povratne informacije ili prijedloge o Oneu, možda ćemo vaše povratne informacije ili prijedloge koristiti bez obaveza prema vama.

Najave
Možda ćemo vam slati obavijesti o usluzi, administrativne poruke i ostale informacije koje se odnose na vašu upotrebu Onea.

Naše usluge Onea
Korištenjem Onea ne dobivate vlasništvo nad pravima intelektualnog vlasništva na Oneu ili sadržaju kojem pristupate. Sadržaj s Onea ne možete koristiti, osim ako dobijete dopuštenje od vlasnika sadržaja ili vam zakon to omogućuje. Ovi vam uvjeti ne pružaju pravo upotrebe robne marke ili logotipa koji se koriste na Oneu. Ne uklanjajte, skrivajte ili mijenjajte bilo kakve pravne obavijesti koje se prikazuju na Oneu ili zajedno s njim.

Zaštita privatnosti
U Oneovim Pravilima o privatnosti objašnjeno je kako se odnosimo prema vašim osobnim podacima i štitimo vašu privatnost kada koristite One. Korištenjem Onea suglasni ste s time da One može koristiti takve podatke u skladu s našim pravilima o privatnosti.

Zaštita autorskih prava
Reagiramo na obavijesti o navodnom kršenju autorskih prava i ukidamo račune višestrukih prekršitelja u skladu s postupkom utvrđenim u hrvatskom Zakonu o autorskim pravima.

Dajemo informacije kako bismo nositeljima autorskih prava olakšali upravljanje njihovim intelektualnim vlasništvom online. Ako smatrate da netko krši vaša autorska prava i želite nas o tome obavijestiti, kontaktirajte nas.

Ugovoru o uslugama, softveru, aplikacijama i/ili drugim proizvodima
Možda ćemo pregledati sadržaj da bismo odredili je li protuzakonit ili krši naš Ugovor o uslugama, softveru, aplikacijama i/ili drugim proizvodima i možda ćemo ukloniti ili odbiti prikazivati sadržaj za koji razumno vjerujemo da krši naša pravila ili zakon. To ne znači nužno da sadržaj pregledavamo, zato nemojte pretpostavljati da to činimo.

O softveru na našim Uslugama
Klijentski softver
One sadrži klijentski softver za preuzimanje ("softver"). Taj se softver može automatski ažurirati na vašem uređaju kada budu dostupne nove verzije ili značajke. One vam daje osobnu, međunarodnu, neekskluzivnu licencu oslobođenu naknade za autorsko pravo za korištenje softvera koji vam One pruža kao dio Onea. Licenca je namijenjena isključivo kako bi vam se omogućilo korištenje Onea i uživanje u njegovim prednostima na način na koji ga omogućuje One i kako je dopušteno ovim Uvjetima. Ne smijete kopirati, mijenjati, distribuirati, prodavati ili davati u najam nijedan dio Onea ili uključenog softvera niti smijete provoditi obrnuti inženjering ili pokušavati preuzeti izvorni kôd tog softvera, osim ako su ta ograničenja zabranjena zakonom ili ako imate naše pisano dopuštenje.

Softver otvorenog koda
Softver otvorenog koda smatramo važnim. Određeni softver koji se koristi za One možda će se ponuditi uz licencu otvorenog koda koju ćemo vam staviti na raspolaganje. Moguće je da postoje odredbe u licenci otvorenog koda koje izričito poništavaju neke od ovih Uvjeta.

Izmjena i ukidanje Onea
Promjene Onea
One neprekidno mijenjamo i poboljšavamo. Možda ćemo primijeniti poboljšanja izvedbe ili sigurnosti, promijeniti funkcije ili značajke, ili uvoditi promjene kako bismo bili u skladu sa zakonom ili spriječili nezakonite aktivnosti ili zloupotrebu na našim sustavima ili naših sustava. Poslat ćemo vam obavijest e-poštom (ili u nekom drugom odgovarajućem obliku) o materijalnim promjenama na Oneu za koje razumno smatramo da će negativno utjecati na vaše korištenje Onea. No katkada ćemo morati uvoditi promjene na One bez prethodne obavijesti. One će biti ograničene na slučajeve kada moramo poduzeti radnje da bismo osigurali sigurnost i funkcionalnost usluge, spriječili zloupotrebu ili kada moramo djelovati radi ispunjavanja pravnih uvjeta.

Obustava i prekid
U bilo kojem trenutku možete prestati s korištenjem Onea, premda će nam biti žao što odlazite. Možda ćemo obustaviti ili trajno onemogućiti vaš pristup Oneu ako u bitnom ili opetovano kršite naše Uvjete ili naša Programska pravila. Prije obustave ili onemogućivanja vašeg pristupa Oneu poslat ćemo vam obavijest. No ako koristite One na način koji može uzrokovati zakonsku odgovornost ili ometati druge korisnike da pristupaju Oneu i koriste ga, možda ćemo vaš pristup Oneu obustaviti ili onemogućiti bez prethodne obavijesti.

Ukidanje Onea
Ako odlučimo ukinuti One, dobit ćete obavijest najmanje 60 dana prije ukidanja. Tijekom tog razdoblja imat ćete priliku ukloniti svoje datoteke s Onea. Nakon završetka tog razdoblja od 60 dana više nećete moći pristupiti svojim datotekama. Vjerujemo da ste vlasnik svojih datoteka i da je očuvanje pristupa takvim datotekama važno.

Kupovanje dodatnog prostora za pohranu i plaćanja
Besplatna pohrana
One vam omogućuje da koristite 100 MB besplatne Oneove online pohrane (koja ovisi o vašoj usklađenosti s Uvjetima), koja se može koristiti s Oneom.

Kupnja dodatne pohrane
Po potrebi možete kupiti i dodatnu pohranu ("plaćeni plan pohrane"). Automatski ćemo vam naplaćivati od datuma prelaska na plaćeni plan pohrane i prilikom svakog periodičnog obnavljanja razdoblja trajanja usluge sve do otkazivanja usluge. Da biste kupili plaćeni plan pohrane, morate nas kontaktirati.

Otkazivanje
Vaš plaćeni plan za pohranu ostaje aktivan sve do njegova otkazivanja, vraćanja na stariju verziju ili prekida u skladu s ovim Uvjetima. Plaćeni plan pohrane možete otkazati ili vratiti na stariju verziju bilo kada tako da nas kontaktirate. Vaše otkazivanje ili vraćanje na stariju verziju primijenit će se na sljedeće razdoblje naplate nakon isteka trenutačnog razdoblja trajanja usluge. Ako na vrijeme ne platite plaćeni plan pohrane, zadržavamo pravo vraćanja vašeg računa na stariju verziju i smanjivanja vaše pohrane na razinu besplatnog prostora za pohranu. 

Promjena plana i cijene
Plan pohrane i cijenu možemo promijeniti, no prije toga ćete dobiti obavijest o tim promjenama. Promjene će se primijeniti nakon isteka trenutačnog razdoblja trajanja usluge kada nastupi rok za sljedeće plaćanje nakon primanja obavijesti. Prije povećanja cijene ili smanjenja plana pohrane poslat ćemo vam obavijest e-poštom (ili drugi odgovarajući oblik obavijesti) najmanje 30 dana prije naplate. Ako dobijete obavijest u roku kraćem od 30 dana, promjena se neće primijeniti sve do dospijeća plaćanja nakon sljedeće uplate. Ako ne želite nastaviti s ažuriranim planom pohrane ili cijenom, svoj plaćeni plan pohrane u bilo kojem trenutku možete otkazati ili vratiti na stariju verziju tako da nas kontaktirate ili prelazak na stariju verziju primijenit će se na sljedeće razdoblje naplate nakon trenutačnog razdoblja trajanja usluge; vaše će vam datoteke i dalje biti dostupne ili ćemo vam pružiti priliku da ih uklonite s Onea.

Naša jamstva i odricanja od odgovornosti
One pružamo uz preduvjet da raspolažete potrebnim vještinama te da se njime pažljivo koristite i nadamo se da ćete uživati u njegovu korištenju. No postoje određene stvari o Oneu koje ne obećajemo. Osim izričito navedenog, ne preuzimamo nikakve obaveze u vezi sa specifičnim funkcijama dostupnima putem Onea, njegovom pouzdanosti, dostupnosti ili mogućnostima da ispuni vaše potrebe.

Odgovornosti za One
One i njegovi dobavljači i distributeri nisu odgovorni ni obvezni za:
(a) gubitke koji nisu uzrokovani našim kršenjem ovih Uvjeta;
(b) gubitke ili štetu koje u vrijeme sklapanja relevantnog ugovora s vama nisu bili razumno predvidljive posljedice Oneova kršenja Uvjeta; ili
(c) gubitke povezane s bilo kakvim vašim poslovanjem, uključujući gubitak dobiti, prihoda, prilike ili podataka.
Ukupna obveza Onea, njegovih dobavljača i distributera za sve tvrdnje u ovim uvjetima, uključujući sve garancije, ograničena je na iznos koji ste nam platiti za korištenje usluga no ne više od 50 HRK (ili, ako je predmet pritužbe besplatna usluga, na ponovno pružanje tih usluga).
Nijedan dio ovih uvjeta nema namjeru isključivanja ili ograničavanja Oneove odgovornosti, i njegovih dobavljača i distributera, za smrt ili osobnu ozljedu, prevaru, lažno predstavljanje ili bilo kakve odgovornosti koje se ne mogu zakonski isključiti.

Primjena i promjena pravila
U slučaju da ne poduzmemo nikakve radnje neposredno po vašem nepridržavanju ovih uvjeta, to ne znači da smo se odrekli svojih mogućih prava (kao što je poduzimanje radnji ubuduće).
Ako se ispostavi da određena odredba ovih uvjeta nevaljana, to neće utjecati na valjanost ostalih odredbi. Zadržati ćemo pravo da, prema vlastitom nahođenju, dodamo ili promijenimo bilo koji uvjet ovih Uvjeta korištenja, bez prethodne obavijesti ili bilo kakve obveze prema vama. Sve promjene Uvjeta korištenja će stupiti na snagu odmah nakon njihovog objavljivanja na našoj Internet stranici. Vi ćete pristati da povremeno pregledate Uvjete korištenja. Također ćete prihvatiti da korištenje naše Internet stranice nakon promjena u Uvjetima korištenja predstavlja vaš pristanak na takve promjene.

O ovim Uvjetima
Ove Uvjete ili sve dodatne uvjete koji se primjenjuju na One možemo promijeniti, primjerice da bismo obuhvatili promjene na Oneu ili promjene prava, običaja, političke ili ekonomske politike; ili kao odgovor na smjernice zakonodavaca ili relevantnih tijela poslovne djelatnosti; ili da omogućimo Oneu ispunjavanje njegovih obveza. Uvjete biste trebali redovito pregledavati. Na toj ćemo stranici oglašavati promjene Uvjeta. Objavit ćemo obavijesti o promjenama dodatnih uvjeta ("Dodatni uvjeti") na Oneu i prethodno vas obavijestiti o činjeničnim izmjenama Uvjeta. Promjene se neće primjenjivati retroaktivno i stupat će na snagu tek 14 dana nakon što ih objavimo ili vas o njima obavijestimo. No promjene koje se odnose na nove funkcije i značajke ("Nove usluge") ili promjene uvedene iz pravnih razloga stupaju na snagu odmah. Ako se ne slažete s izmijenjenim uvjetima za nove usluge, trebali biste prekinuti s korištenjem nove usluge (više informacija potražite u prethodnom odjeljku "Prekid").

Sudstvo
Ovi uvjeti korištenja će se ravnati i tumačiti sukladno hrvatskim zakonima, bez obzira na sukob sa zakonskim propisima. U svim pravnim sporovima koji mogu nastati iz Ugovora primjenjivat će se hrvatski zakoni. Nadalje, pristajete da ćete se podvrgnuti nadležnosti hrvatskih sudova, i da će svaka pravna radnja poduzeta s vaše strane, biti unutar isključive nadležnosti hrvatskih sudova. Propust od strane nas da primjenjujemo ili namećemo prava ili odredbe ovih uvjeta i zahtjeva, neće predstavljati odricanje od istih. Ako mjerodavni sud smatra da je neki uvjet ili zahtjev nevaljan, strane se slažu da će sud nastojati dati stranama prihvatljivu zadovoljštinu sukladno odredbi, a ostale odredbe uvjeta i zahtjeva će ostati na snazi. Bez obzira na suprotne zakonske odredbe, svaki tužbeni zahtjev ili slučaj nastao zbog korištenja naše stranice ili je povezan s njome, te svaki slučaj povezan s uvjetima i zahtjevima, mora se prijaviti unutar godinu dana od nastanka, ili će biti zauvijek zaključen.

Kontakt i dodatna pitanja
Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi ovih Uvjeta, obratite se na e-adresu legal@ninoskuflic.com ili pošaljite pisani upit na adresu:

NINO SKUFLIC LEGAL AFFAIRS
c/o Customer Questions
PO Box 902
52109 Pula, Croatia

Preuzmite PDF verziju.